НВ Хербал Магазин
NV Herbal

 

NATANAL / НАТАНАЛ ®
/хранителна добавка/

Произведен по специална технология, NATANAL/НАТАНАЛ® е 100% натурален продукт, който не съдържа преработени суровини като етерични масла, сухи екстракти, есенции, багрила и други подобни.
NATANAL/НАТАНАЛ® притежава характерното само за 100% натуралните продукти нюансиране на органолептичните показатели цвят, вкус и мирис.

NATANAL/НАТАНАЛ® е 100% натурален, екологично чист и въпреки високата концентрация на съдържащият се в него чеснов извлек, не предизвиква нежелателни странични реакции, характерни при ядене на голями количества суров чесън. Това се дължи на отстраняването на влакнестите структури на чесъна, които са основна съставка на препаратите от чесън на прах, капсули и таблетки от чесън.
Съдържащият се в NATANAL/НАТАНАЛ® пресен чесън е мощен имуностимулатор. Той повишава количеството на лимфоцитите, естествените клетки-убийци (унищожаващи и раковите клетки) и стимулира останалите компоненти на имунната система. Той инхибира фермента липокиназа, необходим за развитие на раковите клетки, а също така уврежда механизма на тяхното размножаване, предимно чрез сулфидните си съединения. Имуностимулиращото действие на чесъна е обусловено от съдържащите се в него сяро-, селен- и германий – съдържащи съединения.
 NATANAL/НАТАНАЛ® има действието на мощен антиоксидант, който защитава организма от действието на свободните радикали, подпомага извеждането от организма на токсичните соли на тежките метали.
Чесънът в NATANAL/НАТАНАЛ® повишава радиотолерантността (радиоустойчивостта) на организма, което го прави незаменим помощник по време на лъчетерапия.
Уникалните съставки на лечебните растения пресен чесън, мащерка, джоджен, чубрица, босилек, широколистен живовляк и маточина, съдържащи се в NATANAL/НАТАНАЛ® го правят незаменимо средство при оптимизация на профилактиката и лечението на редица заболявания:

 • Мощен имуностимулатор. Чесънът стимулира дейността на НК (Natural Killer Cells) клетките и Макрофагите. Тези имунни клетки убиват патогени микроорганизми и ракови клетки в тялото .
 • Сулфидите на чесъна “улавят” молекулите на свободните радикали и дори отровни и токсични вещества. Серните съединения не им позволяват да се превърнат в убийствените за човека канцерогенни форми.
 • Мощен ефект на детоксикация, който е в основата на благоприятния ефект при химиотерапия и лъчетерапия.
 • Съставките на лечебни растения в NATANAL/НАТАНАЛ® предпазват гръбначния мозък от поражения и осъществяват мощната стимулация на кръвотворенето, поради което при пациентите, които го приемат в достатъчно количество по време на химиотерапия и лъчетерапия не се наблюдава спадане на левкоцитите под критичния минимум, тежки анемични състояния и съпровождащите ги остри възпалителни процеси.
 • Съставките на лечебни растения в NATANAL/НАТАНАЛ® демонстрират мощен антигъбичен и антибактериален ефект, като взаимодействат с определени химически реакции в тялото. Серните съединения на чесъна разрушават тиоловите (сяра - водород) групи в ензимите, нужни за репродукцията (размножаването) на бактериите.По специфичен начин той разрушава ДНК на тези ензими. Тези ензими са нужни за репликацията на бактериалните хромозоми и тяхното разрушаване блокира способността на микроорганизма да се размножава. Така патогенните клетки загиват.
 • Мощно антивирусно средство – при вирусни заболявания (ГРИП).
 • Съставките на лечебни растения в NATANAL/НАТАНАЛ® имат антитромбоцитен ефект, т.е. не позволяват да се образуват съсиреци в кръвоносните съдове. Доказано е, че антикоагулантните свойства на чесъна са не по-лоши от тези на аспирина.
 • Чесънът понижава холестерола в кръвния серум. В медицински изследвания в Германия е доказано, че чесънът може да вдигне нивото на “добрият холестерол” най-малко с осем процента. Чесънът свързва холестерола и го отстранява от организма, понижава количеството на липидите в кръвта, като по този начин препятства възникването на сърдечно -съдови заболявания и атеросклероза, подобрява кръвообръщението.
 • Чесънът има кардиозащитно действие и предотвратява развитието на атеросклероза.
 • Чесънът има свойството да понижава кръвната захар, която го прави много полезна част от диетата при лечението на диабета.
 • Изключително благоприятното действие на чесъна върху стимулиране растежа и делението на здравите клетки отдавна го е направило любимец на тези, които искат да живеят дълго, при това здрави.
 • Извлека от свеж чесън отстранява патогенната флора на червата, без да засяга нормалната такава.  
 • Извлека от свеж чесън оптимизира профилактиката и лечението на заболявания на храносмилателната система /колит, гастрит, язва дизентерия и др./.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ДОЗИРОВКА

Произвежда се NATANAL/НАТАНАЛ® с алкохол, NATANAL/НАТАНАЛ® без алкохол и NATANAL/ НАТАНАЛ® спрей за нос, които взаимно се допълват и комбинацията между тях показва много добър ефект, например, сутрин се пие безалкохолен, на обяд алкохолен, след обяд безалкохолен и вечер алкохолен, може да се редува и като се започне с алкохолен. При шофиране през деня NATANAL/НАТАНАЛ® с алкохол се пие вечер. При простудни и вирусни заболявания и профилактика се включва и използването на NATANAL/ НАТАНАЛ® спрей за нос. За доброто му действие е необходимо да се пие достатъчно висока доза.

Преди употреба леко да се разклаща. Желателно е да се пие преди хранене или около 1-2 часа след хранене по 4-8 пъти дневно, (може количеството за пиене да се разреди с 30-50 мл кисело мляко, сок и др.), след което се изпива допълнително чаша вода (200 ml), зелен чай, айрян, сок, бульон, или друга течност. Може да се смесва с няколко лъжици кисело мляко, но след изпиването също се пие чаша течност (200 ml).

ЗА ПРОФИЛАКТИКА И СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА се пият от 1 до 3 супени лъжици по 1-2 пъти дневно. Редовното приемане на 2-3 супени лъжици NATANAL/НАТАНАЛ® сутрин и вечер, независимо от сезона, носи съществени ползи за поддържане на добро здраве.
Дозата за пиене на NATANAL/НАТАНАЛ® се определя от възрастта, общото състояние и телесното тегло. При по-голямо телесно тегло е необходима по-висока доза.

За оптимизация на лечението при ГРИП, ХИМИОТЕРАПИЯ, ЛЪЧЕТЕРАПИЯ и ОНКОЛОГИЧНИ заболявания дневната препоръчителната доза е от 3 мл до 7-8 мл на кирограм телесно тегло, разпределена на РАВНИ ЧАСТИ, ПИЕ СЕ НА ЕДНАКВИ ИНТЕРВАЛИ ОТ ВРЕМЕ.

За профилактика през есенно-зимния сезон е препоръчително да се пият по 1-3 супени лъжици сутрин и вечер (за възрастни), като е добре сутрин да се пие NATANAL/НАТАНАЛ ® без алкохол, а вечер NATANAL/ НАТАНАЛ ® с алкохол.
При респираторно заболяване
е препоръчителна дневна лечебна доза от 4-5 мл на килограм телесно тегло, със стандартните в такива случаи лекарства, предписани от личния лекар. При повечето хора и 1-2 шишета дневно са напълно достатъчни, дозата зависи от конкретния организъм.
Възможно е да се приложи "ударна доза" от 2 шишета при първи симптоми на грип, като се пие по 1/2 шише през 1/2 час вечер (обикновено след като човек се е прибрал от работа) или по 1 цяло през 1-1,5 часа. Обикновено сутринта няма помен от симптомите.

За профилактика и оптимизиране на лечението на вирусни заболявания през есенно-зимния сезон особено ефективна е употребата на NATANAL/ НАТАНАЛ® Спрей за нос, Това е уникална 100% натурална формула, щадяща носната лигавица. Дезинфекцира и поддържа носоглътката в добро здраве.

NATANAL/НАТАНАЛ® Спрей за нос е единственото средство, което може да спре хремата веднага или за 2-3 дни. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА на NATANAL/ НАТАНАЛ® Спрей за нос е по 1-3 впръсквания в ноздра при необходимост. При отделяне на секрет от носната лигавица, секрета да се издухва, без да се гълта. При наличие на вируси и бактерии при първите впръсквания се отделя обилно количество секрет. След първоначалното прочистване на носа се впръсква по 2-3 пъти в ноздра отново и главата се навежда назад за дезинфекция на гърлото. Да не се употребява при алергия към чесън, в редки случай към лук, лалета и съставките му. При поява на хрема, "дращене на гърлото" ако веднага (същия ден или вечерта) се започне употребата на NATANAL/НАТАНАЛ® Спрей за нос , на следващия ден човек обикновено е здрав, ако положението е "изпуснато" е необходимо спрея да се впръсква колкото е необбходимо пъти дневно, когато има секрет в носа, като се пият и дози NATANAL/НАТАНАЛ® за грип. Тогава и етапите на хремата силно се скъсяват и тя преминава за 2-3 дни.
Единственото неудобство е усещане за "щипене" на лигавицата, с което бързо се свиква.

За оптимизация на лечението при начален стадии на онкологични заболявания стандартно се пият не по-малко от 3 мл на килограм телесно тегло дневна препоръчителна доза, например, човек с тегло 70 кг трябва да изпие 210 мл за деня, разпределени на 4 равни приема, т.е. трябва да изпие най-малко 2 шишета дневно (200 мл) по 1/2 шише (50мл) на четири приема.

За оптимизация на лечението при метастази или рецидиви стандартно се пият по 4-6 мл на килограм телесно тегло дневна препоръчителна доза, например, човек с тегло 70 кг трябва да изпие 280 мл или 350 мл за деня, разпределени на 6-7 равни приема, в зависимост от състоянието.
За оптимизация на лечението при крайни стадии на онкологични заболявания стандартно се пият не по-малко от 7-8 мл на килограм телесно тегло дневна препоръчителна доза през първите 2,5-3 месеца, например, човек с тегло 70 кг трябва да изпие 420 мл за деня, разпределени на 8 равни приема, т.е. трябва да изпие най-малко 4 шишета дневно (400 мл) по 1/2 шише (50мл) на осем приема през около 2 часа. Когато пиенето на повече течности е невъзможно, да се пият по 1-3 супени лъжици с няколко глътки течност през 1/2-1 час.

NATANAL/НАТАНАЛ® ЗА ДЕЦА над 2 год.
ЗА ПРОФИЛАКТИКА И СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА от 1 чаена лъжичка до 1,5-3 супени лъжици на прием в зависимост от възрастта и телесното тегло. При NATANAL/НАТАНАЛ ® с алкохол да се съобразява дозата с наличието на до 40% алкохол, за деца алкохолното съдържание да се консултира с лекуващият лекар.
За оптимизация на лечението при ГРИП, ХИМИОТЕРАПИЯ, ЛЪЧЕТЕРАПИЯ и ОНКОЛОГИЧНИ заболявания дневната препоръчителната доза за деца е от 3 мл до 5 мл на кирограм телесно тегло, разпределена на РАВНИ ЧАСТИ, ПИЕ СЕ НА ЕДНАКВИ ИНТЕРВАЛИ ОТ ВРЕМЕ.
СЪХРАНЕНИЕ: в ХЛАДИЛНИК или при температура от 5°С до 15°С . На тъмно и недостъпно за деца място. След употреба, шишето веднага да се затваря плътно. Хранителна добавка, да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: При свръхчувствителност към чесън и съставките му, в редки случаи и към лук! За NATANAL/НАТАНАЛ® с алкохол и при свръхчувствителност към алкохол, при заболявания или прием на лекарства несъвместими с алкохол (високи дози обезболяващи, лекарства за тежки форми на психични заболявания, цироза на черния дроб и др. подобни). NATANAL/НАТАНАЛ® с алкохол да не се употребява преди и по време на шофиране и работа с машини!
При по-големи дози /над 1 шише дневно/ чесънът в NATANAL/ НАТАНАЛ® има антикоагулантно действие, подобно на таблетка аспирин-протект (1/5 от нормална таблетка аспирин), при постоянен прием на лекарства за "разреждане на кръвта" (при специфични заболявания, байпас и др. подобни) е необходима консултация с лекар.
След употреба да се затваря плътно веднага.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
NATANAL/НАТАНАЛ ® е хранителна добавка, и се пие като допълнение към предписаните от лекуващия лекар лекарства. Приема на NATANAL/НАТАНАЛ ® не е условие за прекратяване или отказване от клинични процедури и терапии!

ИНФОРМАЦИЯТА, ПОЛУЧЕНА ОТ ТОЗИ САЙТ НЕ ЗАМЕСТВА МЕДИЦИНСКИЯ ПРЕГЛЕД И ЛЕЧЕНИЕ!

 
Биоактивните чеснови препарати, като NATANAL / НАТАНАЛ ® в много страни са отнесени към средствата за лечение на предонкологични и онкологични заболявания с различна локализация. Чесънът има удивителната способност да изведе безопасно от човешкото тяло патологични клетки и вредни вещества.Чесънът неутрализира канценогените, извежда от организма радионуклеоидите и токсините, неутрализира свободните радикали.

Чесновите препарати се използват от официалната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания и понижаване нивото на холестерина в кръвта; за синтез на липопротеини; агрегация на тромбоцити; стомашно-чревни заболявания; за подобряване функцията на черния дроб; болести на отделителната система /цистити, простатити и др./; диспепсии; чревни инфекции; при бронхиална астма; болести на дихателните пътища; туберкулоза на гърлото; особено ефикасни са при възпаление на белите дробове; жълтеница; атеросклероза; грип; хронична кашлица; бронхити.  

Изследване сравнява екстракт от зрял чесън, съдържащ 1,6-2,4мг/гр (пресметнато в сухо тегло) на S-алилцистеин и твърдо вещество със 100 мг Крестин (антираково лекарство) в далак от мишки. Екстрактът от зрял чесън стимулира пролиферацията на клетки в далака на мишките и освобождаването на цистокинини, като IL-2, TNF-alpha и IFN-gamma, повишава NK активността и повишава фагоцитозата на перитонеалните макрофаги. Екстрактът от зрял чесън също стимулира реактивността на лимфоцитите в отговор на цистокинини и митогенни фактори. Екстрактът от зрял чесън бе потвърден, като по-ефективен от Крестин-а в сигнификантното подтискане на растежа на Саркома -180 или LL/2 белодробно ракови клетки, трансплантирани върху мишки.

Чесънът съдържа уникални сулфоорганични съставки, които дават неговия характерен вкус, мирис и мощната му биологична активност. Различните пазарни продукти на чесъна могат да се разделят общо на Алицин – потенциални и Не-алицин потенциални продукти. Алицин-потенциалните продукти са направени от суров чесън, а не-алицин потенциални – от обработен, което може да даде значителна разлика в субстанциите, които съдържат.

Изследване, използващо три животински модела сравнява фармакологичната активност на четири чеснови препарата:

 • Суров чеснов сок;
 • Термично обработен чеснов сок;
 • Дехидратиран чеснов прах и
 • Екстракт от зрял чесън, какъвто е NATANAL/НАТАНАЛ ®.

Всичките четири препарата увеличават активността на лимфоцитите-килъри и антитуморната активност на клетките на далака при мишки с налични туморни клетки, но само екстрактът от зрял чесън значимо подтиска растежа на инокулирани туморни клетки. Резултатите показват, че всеки чеснов препарат има различни фармакологични свойства, като Екстрактът от зрял чесън, какъвто е NATANAL/НАТАНАЛ ® е най-полезният препарат.

med1 skan

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Въпрос: Как действа НАТАНАЛ?
Отговор: НАТАНАЛ действа на клетъчно ниво, като се разнася по кръвен път.
Както е известно, кръвта, която идва от органите на храносмилателната система, се събира в порталната вена и постъпва в черния дроб, където се обработват поетите хранителни вещества. От сърцето, кръвта минава през големия  /телесен/ кръг на кръвообращението, където тя снабдява последователно всички органи с хранителни вещества и кислород. Така веществата от НАТАНАЛ попадат във всички части на тялото. Органите по пътя на кръвта, имащи нужда от веществата съдържащи се в НАТАНАЛ усвояват препарата, после следващите ... и следващите, докато се достигне до целта.
НАТАНАЛ достига и до тумора по кръвен път, независимо от локализацията му. Поради тази причина, НАТАНАЛ трябва да се пие в достатъчно високи дози.

Въпрос: НАТАНАЛ сваля ли рязко кръвното налягане?
Отговор: Не, НАТАНАЛ не е хапче за сваляне на кръвно налягане. Чесънът само нормализира високо кръвно налягане, ако причината за това са затлачени и стеснени от плаките кръвоносни съдове. Но за да се прочистят кръвоносните съдове НАТАНАЛ трябва да се пие редовно дълго време.

Въпрос: Кога да се започне пиенето на НАТАНАЛ по време на лъчетерапия и химиотерапия?
Отговор: Най-добре е да се започне пиенето на НАТАНАЛ преди започване на терапията и да се приключи около месец след последната процедура

Въпрос: Какво количество и колко време може да се пие НАТАНАЛ за профилактика, трябва ли да се правят почивки?
Отговор: За профилактика и стимулиране на имунната система при здрави хора може да се приема в неограничен период от време, стандартно по 1-3 супени лъжици сутрин и вечер или само веднъж дневно. При хора с по-голямо телесно тегло дозата е по-висока.
Не е необходимо да се правят почивки. Особено полезна е профилактичната употреба на НАТАНАЛ около есенно-зимния период, например от месец септември до месец май.

Въпрос: Може ли да се пие НАТАНАЛ от деца посещаващи детска градина?
Отговор: НАТАНАЛ е много полезен и за деца през есенно-зимния период. Преди да започне приема, трябва да се уверите, че детето НЕ Е АЛЕРГИЧНО към чесън.
Възрастните знаят това, но за малките деца, особено ако не са яли чесън досега е задължително.
НАТАНАЛ практически няма противопоказания, освен стандартните - алергия към чесън и в
редки случаи към лук /защото са от едно семейство/. В зависимост от възрастта и телесното тегло на детето дозата може да бъде от 1 чаена лъжичка до 1 супена лъжица сутрин и вечер или само веднъж дневно.

Въпрос: Може ли да се пие НАТАНАЛ при карцином на белия дроб и ще има ли ефект?
Отговор: Да, НАТАНАЛ ще бъде много полезен при онкологично заболяване, независимо от локализацията му. При онкологично заболяване на белия дроб, в началото ще се получи ефект на засилено отхрачване, който не бива да ви безпокои.