НВ Хербал Магазин
NV Herbal


От публичен видео архив на Здравей, България. Нова ТВ 09.03.2015 г.Все повече медицински заведения и университетски медицински центрове оповестяват положителни медицински резултати от многобройни терапии на онкологични заболявания, лекувани само с извлек от пресен чесън, или основната активна съставка е била от пресен чесън. Забележете, пресен чесън. Ще споменем само за някои от тези изследвания, защото това са хиляди официално публикувани медицински доклади само за 2005 г. и 2006 г., от водещи световни онкологични научни центрове и болници.

Прочети повече за медицинските доклади


Съединения на чесъна спират растежа на рак на черния дроб! Научното проучване е ръководено от Римският университет /Италия/. Медиците докладват, че съединенията от извлек на пресен чесън могат да спрат растежа на раковите образования на черния дроб. Потребителите вече са осведомени за многобройните ползи за човешкото здраве от чесъна : главно за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата и имунната система.
Прочети повече за изследването

Чесънът като антибиотик. Чесънът има действието на мощен и безвреден за човека антибиотик, който може действително да убие грипните вируси и бактериите причинители на заболявания и в същото време да защити човешкото тяло от отровите, които предизвиква всяка инфекция. Направен е научен експеримент с най-опасната бактерия на бацила anthracis – причинител на сибирската язва. Чесънът напълно унищожава третираните с него бактерии.
Прочети повече-лечебно действие на чесъна


Allium sativum е ботаническото название на чесъна. Няма друго растение в света, което да лекува толкова успешно човечеството от древността до наши дни.
Прочети повече - малко история
21.07.1994
Чесън и холестерол
Прочети повече
Чесънът и Бременност Нови научни публикации за проведени медицински изследвания в Университетската Obstertrics & Gynaecology – Челси и в Болницата Westminster– Лондон на д-р Сорана, д-р Хирани и др., показват, че употребата на чеснов екстракт по време на бременността може да премахне риска от pre-eclampsia.Чесъна повишава теглото на зародишите, обречени на перспектива да се родят под-нормалното тегло. Научния колектив е направил експеримент, при който 100% от рисковите бременности, при приемането на чеснов екстракт са завършили с успешно и без усложнения раждане. Учените са направили извода, че чесъна влияе изключително благоприятно на майката и плода.