НВ Хербал Магазин
NV Herbal

Последните медицински изследвания доказват, че консумацията на голямо количество свеж чесън се отразява негативно на храносмилателната система, поради силното дразнене на храносмилателния тракт. Ето защо, научните изследвания се съсредоточават не само върху ролята на чесъна като лекарство, но и за създаването на продукт, който запазва лечебните качества на свежия чесън и същевременно не дразни храносмилателната система, какъвто е NATANAL/НАТАНАЛ ®.
Всякакви опити за термична и химична преработката на чесъна в прах или етерично масло /таблетки или капсули- б.а./, водят до значително намаляване на лечебното му действие, докато в NATANAL/НАТАНАЛ ® напълно са запазени лечебните свойства на свежия чесън.
В медицинската практика отдавна са доказани безспорните лечебни свойства на чесъна. Пресният чесън, съдържащ се в NATANAL/НАТАНАЛ ® е мощен имуностимулант. Той повишава количеството на лимфоцитите, естествените клетки-убийци и стимулира останалите компоненти на имунната система. Имунните клетки убиват патогенни клетки в тялото, каквито са и раковите клетки. Имуностимулиращото действие на чесъна е обусловено от съдържащите се в него сяро-, селен- и германий – съдържащи съединения. Чесъна е отлично антивирусно, антимикробно и антигъбично природно лечебно средство, което може да унищожи необикновено широк спектър от причиняващите инфекция микроорганизми в човешкото тяло.
Пресният чесън, съдържащ се в NATANAL/НАТАНАЛ ® е мощен антиоксидант. Чесънът е мощен антиоксидант, благодарение на съдържащите се в него сулфидни съединения, които защитават организма от действието на свободните радикали. Чесънът подпомага извеждането от организма на токсичните соли на тежките метали – олово, манган, кадмии и др. Сулфидите на чесъна “улавят” молекулите на свободните радикали и дори отровни и токсични вещества. Серните съединения не им позволяват да се превърнат в убийствените за човека канцерогенни форми. Серните съединения на чесъна разрушават групите thiol в ензимите, нужни за репродукцията /размножаването/ на патогенните клетки. По специфичен начин чесънът разрушава днк на тези ензими, които са нужни за копирането на хромозомите на патогенната клетка, така тяхното разрушаване прави патогенната клетка неспособна да се размножава. Това е механизмът на действие на чесъна и върху бактериите, раковите и други патогенни клетки.
Чесънът повишава радиотолерантността /радиоустойчивостта/ на организма, което го прави незаменим помощник при лъчетерапия. Чесънът има способността и да понижи холестерола в кръвния серум. Медицински изследвания в Германия са доказали, че чесънът може да вдигне нивото на “добрият холестерол” най-малко с осем процента. Чесънът е в състояние да понижава кръвната захар, която го прави много полезен диетичен инструмент в третирането на диабет.
Съдържащия се извлек от свеж чесън в NATANAL/НАТАНАЛ ® има качеството на мощен антикарценоген.
Съединения на чесъна спират растежа на рак на черния дроб. Научното проучване е ръководено от Римският университет /Италия/. Медиците докладват, че съединенията от извлек на пресен чесън могат да спрат растежа на раковите образования на черния дроб. Изследователи от Римския университетът са използвали водоразтворими екстракти от чесън /какъвто е NATANAL/НАТАНАЛ ® - б.а./, които са показали завидна биологична активност и чрез кръвта са достигали като цел болният орган, която в случаят е била раковите клетки на човешки черен дроб. След 48 часа учените са установили, че контролните /не третирани/ ракови клетки са се умножили над 300% , а третираните с чесън - не.
Професор Michael Wargovich от Тексаският университет – САЩ и неговият изследователски екип, са доказали, че раковите образувания могат да бъдат намалени между 50 – 75% или напълно премахнати при приемането на препарати, съдържащи свеж чесън.
Ученият е доказал, че всякакви видове термична и химична преработката на чесъна в прах, капсули или таблетки водят до значително намаляване на лечебното му действие.
Предимството на NATANAL/НАТАНАЛ ® е, че представлява концентриран извлек от зрял свеж чесън, чиито съставки са напълно запазени по специална технология, без допълнителна термична и химична преработка.

Биоактивните чеснови препарати, като NATANAL / НАТАНАЛ ® в много страни са отнесени към средствата за лечение на предонкологични и онкологични заболявания с различна локализация. Чесънът има удивителната способност да изведе безопасно от човешкото тяло патологични клетки и вредни вещества.
Чесънът неутрализира канценогените, извежда от организма радионуклеоидите и токсините, неутрализира свободните радикали.
Чесновите препарати се използват от официалната медицина за профилактика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания и понижаване нивото на холестерина в кръвта; за синтез на липопротеини; агрегация на тромбоцити; стомашно-чревни заболявания; за подобряване функцията на черния дроб; болести на отделителната система /цистити, простатити и др./; диспепсии; чревни инфекции; при бронхиална астма; болести на дихателните пътища; туберкулоза на гърлото; особено ефикасни са при възпаление на белите дробове; жълтеница; атеросклероза; грип; хронична кашлица; бронхити.
Прочети повече за лечебните свойства на чесъна